Våra vänner

Emil Mann

Jag är 23 år gammal och bor just nu i Stockholm, annars är jag född och uppvuxen i Floby utanför Falköping. Mycket av min tid går till studier, men desto mer tid lägger jag på träning.

Friidrott och sprint är den träning jag ägnar mig åt. Friidrotten kom in ganska sent i mitt liv, men intresset för friidrott har funnits länge. Jag började med friidrott när jag var 19 år och är sedan dess elitaktiv. Min karriär startade i Falköpings AIK och fortsatte i IFK Växjö där jag tränade med bland annat Carolina Kluft. Idag tävlar jag för Falköpings FIK men bedriver min träning i Stockholm.

Mina grenar är 100m och 200m, och att syssla med sprint kräver en stor variation på träningen. Jag tränar normalt 6-8 pass i veckan och det blir mycket sprintlöpning, men även mycket styrka och hoppträning. Detta ställer naturligtvis höga krav på min kropp, men också på de träningskläder jag använder. För att få optimal rörelseförmåga när jag tränar, använder jag mig av träningskläder från Kämpela. Kläderna fungerar väldigt bra i de olika momenten i min träning och framför allt känns kläderna väl genomtänkta. Det finns en tanke bakom varje detalj och funktionen i kläderna blir optimal. Även designen, passformen och kvalitén är väldigt bra hos Kämpelas kläder, och det tycker jag personligen bidrar till en roligare och bättre träning.